De Digichain product lijn wordt geproduceerd door PTN Electronics Limited. Met als doel de beste oplossingen te creëren voor de AV markt is PTN Electronics opgericht in 2008 door een team van AV specialisten. Als één van de eerste is gestart met HDBaseT techniek en met veel succes is deze techniek de standaard geworden in professionele installaties voor de distributie van digitale AV signalen. Tot 2016 werden producten onder het eigen PTN logo op de markt gebracht. Nieuwere producten bevatten het Digichain logo. Dit heeft te maken met internationale afspraken en verkoopbeleid. Beide producten zijn identiek.

Dankzij de directe en praktische denkwijze is er een uitgebreide productlijn ontwikkeld voor zowel de Professionele AV,  educatieve, militaire, commerciële en particuliere markt. Door de snelle ontwikkeling werkt Digichain by PTN Electronics met de nieuwste technologieën zoals HDMI 2.0, HDBaseT 2.0 en 4K HDR 4:4:4.

Als een ISO9001:2008 geregistreerde fabrikant is PTN Electronics Limited gericht op hoge maar betaalbare kwaliteit. Elke product wordt streng gecontroleerd, vanaf de grondstof tot aan het eindproduct. Een voorbeeld hiervan is dat elke product 168 uur wordt getest op stabiliteit in diverse klimaat toestanden. PTN Electronics is door de Chinese overheid onderscheiden als “China High-tech company”.

PTN Electronics heeft een eigen Research and Development centrum en productiefaciliteiten. Met dank aan het ervaren R&D team welke meer dan tien jaar ervaring in schakeltechnieken hebben, lanceert PTN Electronics samen met Digichain maandelijks nieuwe producten.

“Going green” staat hoog in het vaandel bij PTN Electronics. Toeleveranciers worden geselecteerd op duurzaamheid met RoHS als maatstaaf. Daarnaast is elk product zo groen mogelijk van print ontwerp tot aan de verpakking.

technologies.png

R&D Capabiliteit
PTN Electronics is opgericht door een groep van ervaren AV technici. Het R&D team bestaat uit meer dan 60 personen waardoor product concepten in korte tijd worden ontwikkeld tot degelijke bruikbare producten.

Stabiliteit
Producten worden uitvoerig getest, hierdoor zijn de producten van hoge kwaliteit en geschikt voor langdurig gebruik.

Kwaliteitscontrole
Het Quality Control team werkt samen met de toeleveranciers om de hoogst mogelijk kwaliteit te behalen.

Oplossingen
Door het ontwikkelen van complete oplossingen, in plaats van enkel één product, bieden de Digichain producten voor elke situatie een oplossing.

Levertijd
De fabrieken in eigen beheer zorgen voor een snelle lead time voor alle producten. Hierdoor kan snel en adequaat op behoefte in projecten worden geanticipeerd. Veel producten worden op voorraad gehouden door importeur, distributeurs en dealers.

Technische service
De ervaring van het R&D team wordt tevens gebruikt bij het oplossen van technische uitdagingen en problemen. Vanuit Nederland wordt de support op Digichain producten begeleid. Korte lijnen met het R&D team zorgen voor continu support en verbetering aan de producten.

Garantie
De meestal geldende drie jaar durende swap garantie biedt een constante zekerheid voor de zakelijke en professionele markt. Een enkel product heeft een kortere garantie termijn van 2 jaar. Dit wordt per product omschreven. 

De Digichain productlijn, zoals wallplates, extenders, matrix switchers en splitters, is zeer geschikt voor toepassingen in huis.

Bedrijven hebben altijd de flexibiliteit nodig, de multi-format AV switchers en scalers bieden alle benodigde kwaliteit en eigenschappen welke nodig zijn voor een professionele, betrouwbare oplossing

Nooit de juiste combinatie kunnen vinden voor leslokalen? De Digichain WP8 in samenwerking met de SC51T en PA2B is de perfecte combinatie!
De HDBaseT en IP extender / distributie productlijn biedt voor zowel kleine als grote digital signage netwerken de ideale oplossing

De modulaire en flexibele matrix producten zijn uitermate geschikt voor naadloze integratie in warenhuizen en winkelcentra.

Hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en simpel onderhoud zijn de steekwoorden voor overheid en militaire toepassingen.